Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDEO: Kovačić na razini svojih najboljih rezultata, petoplasirani na 63. izdanju 'Hanžeka'

IAAF World Challenge Zagreb 2013 Foto: zagreb-meeting.com IAAF World Challenge Zagreb 2013

Završilo je još jedno veličanstveno izdanje IAAF World Challenge Zagreb mitinga, a dodatno nam ga je uljepšao naš Mateo Kovačić.

Za Matea je to nesumnjivo bila "utrka života", lijepo je to sročio najbolji hrvatski spiker Nele Pešić. I dobro je rekao, iako je već ove sezone nastupao na jednom velikom natjecanju kao što je mlađejuniorsko svjetsko prvenstvo, nastup na domaćem terenu pred prepunim gledalištem posebna je priča. Privilegija koju ne dobije svaki atletičar.

Nije se uplašio svega toga, ostao je 'hladan' i istrčao je jednu od svojih bržih utrka u životu! U cilj ušao s 49.03 što je za samo 22 stotinke slabije od njegovog aktualnog osobnog rekorda.

Vrijeme je to kojim mu na 400m (B utrka) zasluženo pripada 5. mjesto.

No mi se nadamo i vjerujemo kako će Mateo nastaviti dobro i kvalitetno raditi kako bi mogao u (svijetloj) budućnosti koja je pred njim dobiti još prilika za "utrku života".

Šteta da se 'Hanžek' ne održava više puta godišnje...

...koliko je dobar i zanimljiv. Osim Matea, bilo je tu dosta hrvatskih atletičara koji su također unatoč činjenici da je sezona pred svojim krajem, prikazali sebe u dobrom svjetlu. Ana Šimić je bila trećeplasirana na skoku u vis sa 195cm što je samo za centimetar slabije od njezinog osobnog rekorda, Dino Pervan je s dobrim skokom od 7.82 zauzeo 5. mjesto...

Naravno tu je i Sandra Perković kojoj treba iznova čestitati na svemu učinjenom tijekom cijele sezone, uključujući današnji nastup. I da nije došla ozlijeđena, 2. mjesto i 65.63 ne treba podcjenjivati ili odbacivati. Drugi je par rukava što je Sandra 'razmazila' našu naciju s fenomenalnim rezultatima koje redovito postiže. 

Nove rekorde mitinga postavili su i Kenijac Caleb Mwangangi na 30000 metara (7:35.06), Brazilac Augusto Dutra u skoku s motkom (5.75), Finac Tero Pitkämäki u bacanju koplja (86.36) te Etiopljanka Hiwot Ayalew na 3000 metara zapreke (9:28.71).

U memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama Boris Hanžeković pobjedu su sa 13.25 podijelili svjetski prvak i doprvak, Amerikanci David Oliver i Ryan Wilson dok je treći sa 13.30 bio olimpijski pobjednik iz Pekinga, Kubanac Dayron Robles.

U odličnoj utrci na 100 metara pobijedio je s 9.97 Amerikanac Mike Rodgers ispred Jamajčanina Kemara Bailey-Cola 9.99, dok je svjetski doprvak Justin Gatlin bio treći sa 10.01. Pomalo neočekivano, ali ne radi se o senzaciji. Svjestan je toga i Gatlin kojem poraz nije pokvario loše raspoloženje, po završetku utrke odvojio je svoje vrijeme za svakog svog simpatizera ili navijača, kao i velika većina atletičara i atletičarki diljem svijeta.

Bilo je tu još zanimljivih duela i rezultata (poput pobjede Dawn Harper nad Sally Pearson u utrci na 100m prepone), ali nećemo više duljiti, o svemu više čitajte na službenoj stranici mitinga. Dan za uživanje već ranije pripremila nam je Erste Plava Liga, natjecanje za učenike od 4. do 7. razreda gdje je naravno bilo dosta naših članova koji zaslužuju pohvale za svoje nastupe. Nadamo se kako neće stati na ovome i da nas iduće godine čeka drugo izdanje natjecanja za mlade.

Čestitamo svima, atletičarima i atletičarkama što su svojim nastupima još jednom dali natjecanju na velikom značenju, ali i organizaciji predvođenoj s Ivanom Brkljačić koja je ponovno napravila vrhunski posao. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana