Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDEO: Čukman osobnim rekordom na 400m prepone izborio polufinale Svjetskog juniorskog prvenstva!

Hrvoje Čukman Foto: AK Agram Hrvoje Čukman

Treći dan natjecanja u Bydgoszczu donio nam je itekako uspješan nastup Hrvoja Čukmana na 400m prepone.

Čak 49 natjecatelja izborilo je svoj nastup u Poljskoj i samim time dogodila se situacija sa 7 skupina. Vrlo velik broj natjecatelja, a i skupina.

Kako to obično biva, kvalifikacije su bile jutarnje, i nakon svega, možemo zaključiti kako je to bilo jedno nervozno jutro s obzirom na broj grešaka i situacija koje su se događale praktički u svakoj skupini.

Tiče se to i skupine našeg člana (druga), gdje je izvorno bio četvrtoplasirani, ali je minutu kasnije odmah uslijedila diskvalifikacija natjecatelja ispred njega (gaženje linije u određenom trenutku) i tako je Hrvoje ekspresno pomaknut na 3. mjesto čime je izborio direktan prolaz dalje!

Zaslužio je to, istrčao je svoju najbržu utrku u životu, prvi puta smo ga vidjeli ispod 52 sekunde, ciljem je prošao u vremenu novog osobnog rekorda, sjajnih 51.89! Tako da i bez diskvalifikacije u njegovoj skupini, svejedno bi prošao dalje sa spomenutim vremenom. Sveukupno je bio 15. u kvalifikacijama.

Ni druge skupine nisu zaostajale s ponuđenim, padalo se, prelazile su se linije staza, tehnički neispravno su se prelazile prepone, a čak smo vidjeli i jednu opstrukciju suparnika. 

Posebno se tu ističe 6. skupina gdje je konačni ishod takav da od 7 natjecatelja plasman imaju samo trojica, čime je trećeplasirani natjecatelj iz Maroka praktički "ni kriv, ni dužan" prošao dalje. No to nije njegov problem.

Sve su to razlozi više da budemo posebno zadovoljni s Hrvojem i njegovim nastupom s obzirom na to da je očigledno uspio ostati dovoljno fokusiran i 'hladan' da ne bude dio ovih kontroverzi.

U samom tehničkom smislu izvedbe i on ima prostora za dodatni napredak u rezultatu, tko zna, možda nas to čeka baš u sutrašnjoj polufinalnoj utrci koja je na rasporedu od 19:30h.

Čestitamo na polufinalu, sretno i samo hrabro!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke - 3.dan
  • Mjesto: Bydgoszcz (POL)
  • Datum: 21.7.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana