Međunarodna natjecanja

VIDEO: Čukman 15. junior svijeta na 400m prepone!

Hrvoje Čukman s novom najboljom utrkom Foto: AK Agram (screenshoot) Hrvoje Čukman s novom najboljom utrkom

Prošao je i četvrti dan Svjetskog juniorskog prvenstva na kojem je ponovno uspješno nastupio Hrvoje Čukman u svojoj disciplini 400m prepone.

Hrabar nastup je to bio, od prvog metra se vidjelo da je 'unutra', vrlo borbeno i agresivno je krenuo, izvrstan pokazatelj želje da napravi što bolji rezultat! I uspio je u tome.

U posljednjih 100m dolazi do ponekih tehničkih problema, ali na utrci takve razine teško je očekivati da će se sve odviti savršeno. Ciljem je prošao kao petoplasirani na kraju i zaslužio je 51.82 što je novo poboljšanje osobnog rekorda nakon jučerašnjih 51.89.

Sveukupno je to 15. mjesto (prvotno 14., ali očito je žalba jednog diskvalificiranog natjecatelja bila uvažena), a zanimljivo je ako gledamo trkače isključivo iz Europe, zauzima 4. mjesto, a izuzmemo li izlazna godišta (1997., Hrvoje je 1998), onda ima prvi rezultat ovog natjecanja! To je svakako odlična najava Europskog juniorskog prvenstva koje je na rasporedu iduće godine u Italiji.

Ponovno je bilo tehničkih grešaka u nekim skupinama i veseli vidjeti da Hrvoje nije bio dio te priče, ni prvi, a ni drugi put.

Može bit zadovoljan prikazanim i postignutim u ova dva dana te se okrenuti zaključku ovog mjeseca, idući tjedan u Zagrebu je seniorsko prvenstvo Hrvatske i vidjet ćemo može li na krilima ovog rezultata postići novi odličan rezultat.

Bravo, nastup(i) za svaku pohvalu, čestitamo!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke - 4.dan
  • Mjesto: Bydgoszcz (POL)
  • Datum: 22.7.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook