Međunarodna natjecanja

Treća je bila sreća: Rekordni Pravdica u FINALU skoka u dalj na EP do 23! (VIDEO)

Filip Pravdica Foto: Renato Branđolica/EA/AK Agram Filip Pravdica

Jutarnji dio kvalifikacija prvog dana Europskog mlađeseniorskog prvenstva donio je nastupe Filipa Pravdice i Matea Kovačića.

Posebno dobar bio je onaj Filipov u kvalifikacijama skoka u dalj. Uvijek nezgodne za mnoge daljaše, bile su do sad i za našeg člana. No nakon juniorskog SP i mediteranskog do 23 godine, dočekao je Filip svoje treće veliko natjecanje i apsolvirao ga na najbolji mogući način, a to je prolazak u finale i to s osobnim rekordom od 7.61!

Otvaranje je bilo mirno, 7.26 je solidan skok, ali on ne bi jamčio prolazak u finale. Ali zato je u drugoj seriji skočio do 7.61 što možda nije rezultat koji garantira automatske kvalifikacije (7.65), ali u pravilu bude svejedno dovoljno za prolazak dalje, a tako je i bilo.

Išao je i u svoj treći skok, ali nije uspio izvesti željeno tako da ostaje tih sjajnih 7.61 u kvalifikacijama i sad zaista može uživati u finalu koje je na rasporedu sutra od 19h. Sveukupno je imao 8. rezultat kvalifikacija.

Za to vrijeme trčalo se 400m kvalifikacije, 4 skupine u kojoj 3 najbrža idu direktno dalje i još 4 po vremenu. Nažalost među njima neće biti Mateo Kovačić, on je svoju utrku u 3. skupini završio kao šestoplasirani (48.22), a sveukupno je to vrijedno 26. mjesta. Odlično je izgledalo prvih 200m, a poslije je 'nestalo brzine' pa samim time i nešto kvalitetnije završnice.

Čestitamo na postignutim rezultatima, posebno velike pohvale idu našem daljašu Pravdici na sjajnom skoku vrijednom finala!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)