Međunarodna natjecanja

Svalina, Kožuhar, Vukančić, Šrut i Bratulić na Europskom prvenstvu u krosu!

Svalina, Kožuhar, Vukančić, Šrut i Bratulić Foto: Renato Branđolica/EA/AK Agram Svalina, Kožuhar, Vukančić, Šrut i Bratulić

Ovu subotu pred nama je u Šamorinu (Slovačka) 24. izdanje Europskog prvenstva u krosu i prema konačnim prijavama možemo očekivati nastup čak petero Agramera i Agramerki.

Ujedno je ovo i povratak Hrvatske na spomenuto natjecanje nakon dvije godine izbivanja. Obično razlog tomu bude geografska udaljenost, a u međuvremenu se krenulo i nastupati na Prvenstvu Balkana u krosu...

Spomenimo kako smo prije pet godina u kros reprezentaciji Hrvatske imali jednak broj trkača i trkačica te smo ovime ponovno izjednačili navedeni broj, a sada očekujemo nastupe:

  • Filip Svalina i Zlatko Kožuhar - utrka juniora
  • Katarina Vukančić i Sandra Šrut - utrka juniorki
  • Petar Bratulić - utrka mlađih seniora (do 23)

Distance pojedinih kategorija se znaju mijenjati te ih zato ne navodimo. 

Zanimljivo je kako od odabranih jedino Bratulić ima najviše iskustva, i to upravo iz te 2012. godine (Budimpešta) kada smo imali 5 trkača s tim da je tada bio član matičnog kluba Istra Pula i nastupao za juniore. Imao je još jednu juniorsku dvije godine kasnije u Bugarskoj.

Sada je vrijeme za nastup u mlađeseniorskoj konkurenciji što će značiti i nešto dužu distancu za njega i načelno bi mu to trebalo i više odgovarati.

Svalina je nakon niza reprezentativnih nastupa na Ekipnim europskim prvenstvima i Balkanskim (seniorskim i juniorskim) prvenstvima dočekao priliku i na svom najvećem kros natjecanju u karijeri, a isto vrijedi i za Kožuhara. Dečki nesumnjivo uživaju u kros utrkama, a u tom području za sada, kao i Petru, najveće natjecanje im je ono iz 2015. kada su nastupali na Balkanskom prvenstvu u Vrbovcu.

Tamo je bila i Vukančić koja će ovime zasluženo napraviti dodatan iskorak u međunarodnom kontekstu. Njoj prije svega želimo što bolji zdravstveni status u isčekivanju utrke.

Apsolutni debi ima Šrut koja je zapravo tek odnedavno počela trenirati atletiku u našem klubu, ali u jednom izrazito kratkom roku napravila je velike rezultatske pomake što ju čini zasigurno jednim od najugodnijih iznenađenja u ovom drugom dijelu sezone. Ne sumnjamo kako će ovaj poziv biti samo dodatan motiv za dalje.

Kod juniora i juniorki imamo po 4 trkača diljem Hrvatske, a o kome se točno radi može se pogledati na popisu konačnih prijava. Za očekivati je i ekipni poredak po završetku natjecanja, a što se cjelokupnog nastupa reprezentacije tiče, realna želja je da svi u svojim nastupima ostvare što bolje rezultate i plasmane.

Čestitamo našim članovima i članicama na izborenim nastupima na jednom od najvećih europskih atletskih natjecanja, želimo im što uspješnije nastupe!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)