Logo
Ispiši ovu stranicu

Sutra počinje Europsko prvenstvo do 23

Ove godine čast organizacije pripala je Češkoj, točnije Ostravi, natjecanje će se održavati od 14. do 17. srpnja. Na ovom prvenstvu s posebnim zanimanjem pratiti ćemo 5000m i 10 000m. 

 

Discipline su to na kojima Matea Matošević ima pravo nastupa. Prva disciplina na kojoj će nastupiti je 10 000m, a ona je na rasporedu drugog dana natjecanja (15.7), start je predviđen u 17:20h. Duplo kraća dionica, 5000m na rasporedu je posljednjeg dana prvenstva (17.7), utrka bi trebala početi u 16:35h.

 

Radi se o finalnim utrkama jer je broj natjecateljica ograničen, što samo govori o tome u kakvom se velikom društvu Matea nalazi i kako je i sam plasman na Europsko prvenstvo do 23 velik uspjeh. No to ne znači da je Matea u Ostravu došla kao turist, vjerujemo kako je spremna za postizanje još boljih i bržih rezultata! Samim time, to bi značilo i postavljanje novih rekorda. Što se tiče prijavljenih natjecateljica, na 10 000m prijavljeno je 16 natjecateljica dok je na 5000m broj još veći - 21. Više o samom natjecanju možete naći na službenoj stranici.

 

Ono što vas sigurno zanima jest hoćete li moći prvenstvo i nastupe naše Agramerke pratiti preko svojih tv prijemnika, na to možemo samo odgovoriti da je na programu Eurosporta predviđen termin za prijenose, ali znamo svi kako su "rošade" u televizijskim programima moguće, stoga ne možemo reći sa stopostnom mogućnošću da će prijenosa biti. Također, Europska atletska asocijacija preko svojih stranica najavljuje prijenos preko svoje televizije (European athletics TV), ali o tome ćemo vas više informirati u sutrašnjem članku.

 

Ostaju nam još samo lijepe želje, poželimo Mateji što uspješnije prvenstvo!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana