Logo
Ispiši ovu stranicu

Šimić nastupala u Parizu, Pravdica i Blažević u Celju, Šrut i Svalina jedni od pobjednika na "162 stube"...

Logo kluba Foto: AK Agram Logo kluba

Osim Balkanskog dvoranskog juniorskog prvenstva i kadetskog dvoranskog prvenstva Hrvatske, puno toga se događalo kroz vikend (i malo prije njega) pa da ne propustimo izvijestiti, barem u kratkim crtama.

Tako je u petak nastupala Ana Šimić na mitingu u Parizu u jednoj poprilično izjednačenoj konkurenciji gdje je skočila 1.90m što je bilo dovoljno za 5. mjesto, iako je zapravo skočila isti rezultat kao još dvije visašice ispred nje. Ipak, ona je to uspjela u trećem pokušaju, a one nešto ranije. U svakom slučaju radi se o razini sličnoj kao nedavno u Njemačkoj gdje je bila za 1cm bolja. Idući nastup trebao bi biti ovu subotu u Istanbulu...

Dan kasnije u Celju se u sklopu slovenskog prvenstva održalo i nekoliko miting disciplina, a jedna od njih bila je skok u dalj gdje je Filip Pravdica u jedinom ispravnom skoku (7.27) najdalje skočio od svih, a svoj novi osobni dvoranski rekord postavio je Karlo Blažević sa skokom iz 5. serije za 6.82. Nedaleko je to i od osobnog rekorda na otvorenom...

I jedno natjecanje koje nam odskače iz ovih dvoranskih okvira su "162 stube" koju je organizirala Studentska udruga zagrebačkog Medicinskog fakulteta, isto u subotu.

Krenulo se u 12 sati ispred dekanata Medicinskog fakulteta i trčalo na stazi dugačkoj 4200m koja se proteže se strmim terenom od Mesićeve i Grškovićeve ulice preko 162 Schlosserove stube.

Sama utrka održava se radi osvješćivanja javnosti da je tjelesna aktivnost jedan od najučinkovitijih načina borbe protiv srčanih, ali i drugih bolesti, te poticanje kretanja kao jednoga od osnovnih čimbenika zdravlja. Sudjelovanje u utrci bilo je potpuno otvoreno.

Kako to obično i biva, nastupilo je i podosta naših članova i članica, ali s obzirom da pregled rezultata ove godine baš i nije funkcionalan istaknut ćemo one koji su nam lako vidljivi. Inače ova utrka ima dvije kategorije - apsolutnu i 'mef' (koja se odnosi na studente spomenutog fakulteta) i to se još dijeli na muški i ženski spol.

Tako je pobjedu kod medicinara odnio naš Filip Svalina koji je upravo ove godine započeo studij tamo dok u apsolutnoj kategoriji pobjeda pripada Sandri Šrut. Vrijedi još istaknuti i drugoplasiranu medicinarku, Danijelu Vrhovski. Ona je istrčala spomenutu dionicu za 19:18 dok je Sandra bila brža u vremenu 17:46. S druge strane, Filip ciljem prolazi s 16:06.

Čestitke!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana