Međunarodna natjecanja

Šestero Agramovih reprezentativaca za prvo povijesno Balkansko juniorsko dvoransko prvenstvo

Šestero odabranih - Penezić, Mrčić, Filipović, Čukman, Bloudek i Cepuš Foto: AK Agram/Renato Branđolica Šestero odabranih - Penezić, Mrčić, Filipović, Čukman, Bloudek i Cepuš

Nedjelja pred nama rezervirana je za prvo izdanje Balkanskog dvoranskog prvenstva, ali ovaj puta za juniore i juniorke.

S obzirom na to da Beograd i Srbiju očekuje Europsko dvoransko prvenstvo, očekivana je odluka seniorsko natjecanje prepustiti susjedima kao "generalnu probu" za natjecanje, a samim time standardni domaćin (Turska, Istanbul) za seniore ove godine će ugostiti najbolje juniore i juniorke obuhvaćene iz ove sve veće i veće federacije odnosno saveza.

Ujedno je ovo i prvo izdanje ovog natjecanja što je svakako izvrstan potez ABAF-a s obzirom da postoji niz kvalitetnih juniora koji možda u seniorskoj konkurenciji ne mogu doći do izražaja. Uostalom, radi se i o lijepoj nagradi posebice za nas kada se uzmu u obizr neadekvatni uvjeti i aktualna situacija sa dvoranama. Možda se domaćin čini kao potencijalni rizik, ali organizatori su najavili dodatne mjere sigurnosti i vjerujemo kako će sve proteći bez ikakvih incidenata.

O samom natjecanju nema puno informacija osim satnice (koja bi se mogla mijenjati), ali ono što je sigurno da je pozive iz našeg kluba dobilo čak šestero članova-članica: Dora Filipović (60m), Bruno Penezić (60m), Hrvoje Čukman (400m), Marino Bloudek (800m), Sven Cepuš (800m) i Filip Mrčić (skok u vis). Osim toga, očekuje se nastup 184 atletičara i atletičarki iz 16 zemalja što djeluje kao vrlo dobar odaziv.

S njima će na put treneri Ljiljana Ćulibrk i Marko Katalinić

Za ostatak popratnih informacija (lista prijavljenih, startna lista itd. ako ih bude) pratite našu stranicu ili socijalne mreže.

Čestitamo svima na pozivu!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)