Logo
Ispiši ovu stranicu

Presudio broj pokušaja: Šimić 'zapela' u kvalifikacijama visa na Europskom prvenstvu

Ana Šimić Foto: AK Agram Ana Šimić

Već prvi dan Europskog seniorskog prvenstva donio nam je nastup Ane Šimić u kojem su presudile nijanse na određenim visinama.

Prvi problemi počeli su na 180cm, ali su brzo otklonjeni u drugom pokušaju. Nakon toga se dobro izvukla i na 185cm i 189cm u trećim pokušajima, ali na 192cm danas naprosto nije išlo.

Bila je to visina koja bi osigurala nastup u finalu, ali prolazilo se tamo danas i sa 189cm. No s manjim brojem pokušaja nego što je Ana imala tako da je bila zaista blizu prolaska dalje, presudio je koji skok više. Ovime je završila kao 14. visašica u Europi.

Sada se treba okrenuti idućim natjecanjima odnosno mitinzima koji slijede, Europsko je bilo 'zagrijavanje' za Olimpijske igre, a ne sumnjamo kako ćemo ju tamo vidjeti u još boljem izdanju, što je i sama najavila na pitanje u Sportskim novostima hoće li ovo omesti u pripremama:

Ne. Rio je za mjesec i pol dana. Ne mislim da će ovo ostaviti traga na mene. Šteta je što nisam u finalu i što se neću boriti za medalju, pogotovo što vjerojatno nikada nije bilo lakše doći do medalje nego sada, ali što je, tu je.

Čestitamo na samoj činjenici da je osigurala nastup na ovom natjecanju što isto ponekad se shvaća 'zdravo za gotovo'. Glavu gore i sretno dalje na idućim natjecanjima!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo za seniore i seniorke
  • Mjesto: Amsterdam (NED)
  • Datum: 6.7.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana