Logo
Ispiši ovu stranicu

Počinje Europsko juniorsko prvenstvo

Ovogodišnje mjesto održavanja je Tallinn (Estonija), a nastup(e) tamo očekuju Romana Tea Kirinić i Valentina Mužarić!

 

Romana je za ovo natjecanje ispunila čak 2 norme, za 400m i 800m, ali kako su te dvije discipline već na rasporedu prvog dana, trebalo je donijeti odluku na kojoj će se disciplini nastupati. U dogovoru s trenerom, na kraju je odlučeno da će se trčati na 400m.

 

Po trenutačnoj satnici predviđen je nastup u skupinama u 12:20, a zatim polufinale u 17:35. Kako je za natjecanje u ovoj disciplini prijavljeno 19 atletičarki, za očekivati je kako će odluka nakon tehničkog sastanka biti da se trči samo jedna kvalifikacijska utrka kojom bi se odmah mogao osigurati plasman u finale. Uskoro ćemo više znati.

 

Romana ove sezone ima najbolje istrčani rezultat 55.27, njega je ostvarila u Varaždinu početkom lipnja na Ekipnom PH/Kupu Hrvatske. Par dana kasnije trčala je u Sloveniji na mitingu Celjskih knezova, tu je osvojila 2.mjesto ušavši u cilj s 56.06. Tri tjedna kasnije uslijedio je novi nastup na juniorskom prvenstvu, lakoćom je s istrčanih 56.60 osigurala uvjerljivu pobjedu. Možemo i spomenuti prvi nastup ove sezone u Zagrebu, tada je na kupu juniora i juniorki u tenisicama pobjedila s 56.70.

 

Svi znamo kako Romana može i zna više, no u tom razdoblju imala je probleme s ahilovom tetivom, što je zasigurno utjecalo na treninge i nastupe na natjecanju. Samo pogoršanje ozljede moglo je biti poprilično kobno, stoga je trebalo biti oprezan, uostalom Romana je tek juniorka pred kojom će biti još puno natjecanja. Srećom, u međuvremenu su problemi riješeni, ozljeda je sanirana, Romana je također djelovala puno bolje na treninzima i možemo biti optimistični uoči njezinih nastupa na ovom natjecanju.

 

Valentina Mužarić nastupati će trećeg dana Europskog prvenstva, kvalifikacije su predviđene ujutro dok bi eventualnim plasmanom u finale Valentina nastupala u 16:30. Obzirom na 6. prijavljeni rezultat, optimizam postoji, mi se nadamo kako će Valentina bacati na dosadašnjoj razini i ostvariti željeni plasman u finalu, a tada je sve moguće!

 

Najavljeni su prijenosi na Eurosportu, no kako prvog dana program otprilike počinje u 18:00, ponovno ćemo vam rađe preporučiti posjet na ovaj LINK, radi se o Europskoj atletskoj televiziji, hvalevrijedan projekt Europske atletske asocijacije. Bude li sve kao i na EP do 23, zasigurno nećete propustiti nijedan važan događaj pa tako i sutrašnji Romanin nastup!

 

Više o samom prvenstvu možete pronaći na službenoj stranici, a to je OVDJE.

 

Puno sreće i uspjeha želimo Romani i Valentini na prvenstvu!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana