Logo
Ispiši ovu stranicu

Petters juniorska prvakinja Balkana, Islami doprvak

Anamarija Petters Foto: Renato Branđolica Anamarija Petters

U rumunjskom Pitestiju održava se prvenstvo Balkana za juniore i juniorke na kojem prvi puta nastupa Hrvatska reprezentacije u kojoj se nalaze Anamarija Petters i Arijan Islami uz pratnju trenera Matije Jakopovića.

Uspjesi koji su polučili su izvrsni, vrijedni svake pohvale! Počnimo od Anamarije koja je ponovila jednu od ovosezonskih najboljih utrka na 800m i istrčala 2:10,81, vrijeme vrijedno novog naslova balkanske prvakinje.

Prije dvije godine Anamarija je isto uspjela, ali u mlađejuniorskoj konkurenciji i na duplo kraćoj disciplini gdje je također danas nastupala, ali to je bilo u sporednom planu (58.34 – 8. mjesto) naspram 800m.

Nova pobjeda i naslov najbolje na ovim prostorima u zadnjem natjecanju prije Esiklstune i Europskog juniorskog prvenstva zasigurno će dobro poslužiti za samopouzdanje i raspoloženje.

Slično vrijedi za Arijana Islamija koji se u zadnjim nastupima počeo 'dizati' i sve bolje i bolje baca te se približava onoj zimskoj formi iz Splita.

Ovdje mu je pripala srebrna medalja, zasigurno i najvrjednije odličje s međunarodnog natjecanja, a bacio je 54.15 i s obzirom na to da je i njemu ovo zadnja provjera uoči natjecanja za najbolje europske juniore, lijepo je potvrditi normu kojom je osigurao put tamo.

Čestitamo na osvojenim medaljama i postignutim rezultatima, bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana za juniore i juniorke, 1. dan
  • Mjesto: Pitesti (ROU)
  • Datum: 4.7.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana