Logo
Ispiši ovu stranicu

NAJBOLJI HRVATSKI NASTUP na EP do 18 godina: REKORDNA Štafeta 100-200-300-400m na korak do medalje! (VIDEO)

4. štafeta Europe - Krešo, Vuković, Sluga i Babić Foto: AK Agram 4. štafeta Europe - Krešo, Vuković, Sluga i Babić

Zadnji dan Europskog prvenstva za mlađe juniore i juniorke obilježen je na samom kraju odličnim nastupom naše štafete 100-200-300-400m koja je čak u jednom trenu s 4. mjesta 'skočila' na 3. mjesto, ali kako to obično biva u žalbama i kontra-žalbama, izvorni pobjednici Talijani su se nakon prvotne diskvalifikacije vratili na 1. mjesto i samim time nas pogurnuli ponovno plasman niže.

No ovaj događaj nimalo ne umanjuje ono što se događalo na terenu kad je u pitanju nastup Hrvatske u ovoj disciplini koja je od početka do kraja trčala odlično i dečki zaslužuju sve pohvale!

Sastav i redoslijed nakon kvalifikacija se nije mijenjao te je tako Dominik Krešo je započeo ovu utrku, Jakov Vuković nastavio da bi produžio do Erika Sluge na 300m i zadnja dionica od 400m je pripala Dominiku Babiću koji je zaista sjajno u posljednjim metrima pronašao zadnje atome snage da štafeta završi na 4. mjestu i tako na koncu da u svim ovim žalbenim kombinacijama bude uopće u igri za medalju.

Istrčali su najbolje što su mogli u ovom trenutku i trebaju biti apsolutno zadovoljni s ovom utrkom. Naravno kako će ostati žal za činjenicom kako su u jednom trenu imali medalju, ali to obično jest kod štafeta, u jednom trenu nešto imaš, u jednom trenu nešto nemaš. 

Treba istaknuti kako su svi izgledali bitno bolje nego u kvalifikacijama, i ako ništa, u ovoj igri "nismo, jesmo, nismo na postolju" barem im može biti velika satisfakcija da su postavili novi hrvatski mlađejuniorski rekord! Zanimljivo, do sada ga je držala upravo naša, klupska, štafeta.

Za vidjeti je hoće li se ovom prilikom kreirati ponovno kategorija reprezentativnog rekorda i razdvojiti ga od klupskog ili će ovaj sjajan rezultat od 1:55,78 biti univerzalan.

Velike čestitke na odličnom zaključku ovog natjecanja!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana