Logo
Ispiši ovu stranicu

Uzbudljivo mlađeseniorsko prvenstvo Hrvatske u dvorani: 4 prvaka, 4 doprvaka i 3 bronce

Skok u dalj mlađih seniora bez ikakve dvojbe je bio 'šlager' dana Foto: AK Agram Skok u dalj mlađih seniora bez ikakve dvojbe je bio 'šlager' dana

Prošle godine na istom natjecanju nismo imali nijednog prvaka, a ove godine znatno drugačija i bolja situacija s obzirom na to da su mlađeseniorski prvaci Hrvatske postali Dominik Grdanjski, Demir Kolarević, Filip Pravdica i Hrvoje Čukman.

No osim toga i još medalja koje su 'pale', vrijedi istaknuti da je ovo u globalu bilo jedno odlično i zanimljivo natjecanje, šteta je da u nekim disciplinama je bio nešto manji broj ljudi...

Grdanjskom i dvoranski naslov, Kolarević bez problema zlatni

U pripremi za ovo natjecanje i disciplinu skoka u vis Dominik Grdanjski se susreo s određenim problemima (manje ozljede) koji su i imali jednu vrstu utjecaja na današnje skokove, ali izuzetno nas veseli vidjeti ga da pobjeđuje 'na mišiće' (ili iskustvo, koja fraza vam draža) što je na neki način danas bio slučaj.

Krenuo je malo ranije nego inače sa 175cm radi zagrijavanja, a kasnije je malo problema bila na visinama 193 i 199cm. Preskočio je iz drugog pokušaja, a identično se dogodilo na visini od 202cm, a na kraju se ključnom pokazala visina 196cm gdje je bio uspješan iz prve, dok drugoplasirani nije.

Nakon mlađeseniorskog naslova na otvorenom prije 5 mjeseci ovime si je pridodao i dvoranski naslov te se u ovom trenutku bez ikakvog spora radi o najboljem hrvatskom mlađeseniorskom skakaču u vis!

Bez šokova ovaj put - Dominik Grdanjski

Lakši posao imao je Demir Kolarević u bacanju kugle, on je imao manjih tehničkih problema neposredno prije samog nastupa koje je djelomično riješio i lakoćom stigao do prvog dvoranskog mlađeseniorskog naslova i zlata! Podsjećamo, prošle godine je tu osvojena srebrna medalja i potreban, željeni iskorak je napravljen.

Rezultat nije njegov najbolji (17.35), ali bit će drugih natjecanja za bolji rezultat.

Osim njega, do svoje prve medalje u ovoj konkurenciji stigao je Ivan Blažević u zanimljivoj borbi za broncu koja je na kraju pripala njemu, presudilo je bačenih 10.80 u drugoj seriji.

Čukman smireno do zlata, fantastičan skok u dalj

Hrvoje Čukman je prvi puta trčao 60m prepone na onoj najvišoj, seniorskoj visini i za jednog debitanta odradio je jedan u najmanju ruku vrlo dobar posao i jedini trenutak kad je izgledalo da možda neće do zlata je prvi metar, a ostalih 59 je pokazao da ima što za pokazati i kad su kraće discipline s preponama u pitanju.

Ipak se primarno radi o 400metrašu, ali istrčanih 8.45 ovdje vrijedilo je zlatnog odličja i nakon prošle godine gdje je osvojio mlađejuniorski i starijejuniorski naslov (koji brani idući tjedan), svojoj bogatoj kolekciji može priključiti i ovu kategoriju odnosno disciplinu. Zasluženi trijumf!

Zlatni Hrvoje Čukman

Tko je bio - pričat će, tako bi se nešto moglo reći ili napisati za mlađeseniorski dvoranski skok u dalj kojem smo prisustvovali. A skoro je u konačnici taj spektakl bio oslabljen u samom startu. Do zadnjeg dana Filip Pravdica je bio upitan za natjecanje, ali taj upitnik je u tom razdoblju i nestao te smo mogli uživati u ovoj disciplini.

Leteći Pravdica je još jednom pokazao da svoj nadimak ne nosi bez razloga i u natjecanju punom prevrata po pitanju plasmana i pozicija na kraju svoj 'pečat' stavlja u 5. seriji kada je izmjeren skok od 7.56. A vjerujte da to nije bio najbolji skok.

Zanimljivo, ovime je ponovio identičan rezultat iz Beča čime je izjednačio svoj osobni dvoranski rekord. No nakon prošlog tjedna znali smo da je spreman za daleke skokove.

Ako naš Filip nosi epitet 'letećeg', onda slobodno možemo Bruni Jednačku, danas četvrtoplasiranom nadjenuti titulu senzacionalnog!

Bez ikakvog spora, najbolje izdanje, bili su to skokovi kao nikad u životu, naravno, neki od njih su bili neispravni radi prijestupa, ali ni njegovih 7.24 (što je osobni dvoranski rekord za više od 40cm) nisu krajnji domet i najbolje što može u ovom trenutku. 

Uz njih dvojicu imali smo i Ivana Sindičića sa najboljim skokom od 6.40, tražio se kroz cijelo natjecanje i pronašao u zadnje dvije serije kada je ušao u bolji ritam, ali ovaj puta sa prijestupima. 

Penezić prvi Agramer ispod 7 sekundi na 60m

Na 60m dobili smo prvog čovjeka u povijesti Agrama sa utrkom ispod 7 sekundi! Bruno Penezić je taj čovjek, prvo je u kvalifikacijama izjednačio osobni rekord od 7.04, a onda u još bržoj utrci stigao do rezultata 6.99! Osim sjajnog, povijesnog, vremena, njime je zaslužio i naslov mlađeseniorskog doprvaka Hrvatske!

A radi se tek o mlađem junioru...

Bruno Penezić ispod 7 sekundi

Šteta je da se Zvonimir Topić prije dva tjedna ozlijedio jer bi sigurno na ovom natjecanju igrao bitniju ulogu nego danas. No i 'načet' je pokazao da i kad nije u 100% izdanju može bez problema ući u finale (7.26), a kad zdravstveni bilten bude bio bolji, iduće godine će tamo odigrati zasigurno veću ulogu. 

Nakon manjeg razočaranja na Otvorenom prvenstvu Zagreba, Filip Orlović danas je viđen u bitno boljem izdanju, istrčao je spomenutu discicplinu za 7.39 što nije bilo dovoljno za prolaz dalje, ali novi osobni rekord (za 8 stotinki popravljen) nesumnjivo veseli.

Troskok nam je donio brončanu medalju Ante Zuanovića koji je u svojem prvom ovosezonskom nastupu u ovoj disciplini otvorio sa 14.09 i nadamo se da će kao i prošle godine, nastaviti rasti iz natjecanja u natjecanje. 

Na ovom natjecanju imali smo nešto manje mlađih seniorki, ali sve koje su bile, nisu otišle kući bez medalje!

Srebrne djevojke s jednom iznimkom

Prva na spisku je Dora Filipović koja poput Zvonimira Topića prošle sezone poboljšava svoj rezultat sezone polako, ali sigurno. Stotinku po stotinku, a u finalu je istrčala 7.77 i tako obranila svoj prošlogodišnji naslov mlađeseniorske doprvakinje Hrvatske!

Katarina Ivšac prvi puta je u svojoj karijeri došla u dvorani kod Kantride, a premijera će joj zasigurno ostati u lijepom sjećanju s obzirom na to da je i ona osvojila srebrno odličje!

U kvalifikacijama je istrčala osobni rekord od 9.15, u finalu išla nešto sporije, ali medalja spomenutog sjaja nije joj mogla pobjeći. Lijepo ostvarenje kao dobar motiv za dalje.

Zadovoljna Katarina Ivšac

Osobni rekord postigla je i Laura Štefanac u bacanju kugle, njezinih 12.86 viđeno je u 2. seriji, a njime si je također priskrbila status srebrne na današnjem natjecanju. Nadamo se da bi već na idućem natjecanju mogli vidjeti i prvi hitac preko 13 metara...

Za kraj nam ostaje spomenuti brončanu medalju Lare Juriše, jedne od ljepših sportskih priča ove dvoranske sezone. Nakon prošlosezonske ozljede koljena neki liječnici joj uopće nisu davali bilo kakvu šansu da je vidimo u dvorani, ali Lara je sjajno odradila rehabilitaciju i jednako tako se oporavila.

Nakon što je prije dva tjedna otvorila sezonu s preskočena 3 metra, već sada skače 3.40 i osvaja brončanu medalju u discipline skoka s motkom. Nećemo se uopće buniti da ovakav rast se nastavi, ali mi smo i već sada presretni što nam se Lara vratila, i još na ovakav način.

Čestitamo svima na postignutim ostvarenjima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana