Logo
Ispiši ovu stranicu

Nezaustavljivi kadeti i kadetkinje

"Zlatni" par - Lara Juriša i Ivan Sindičić "Zlatni" par - Lara Juriša i Ivan Sindičić

Nikad bolji Agrameri i Agramerke na državnom dvoranskom kadetskom natjecanju u povijesti kluba! Osvojili su sveukupno 3 zlatne, 2 srebrne i 2 brončane medalje čime su "nadmašili" prošlogodišnjih osvojenih 5 medalja.

 

Juriša i Popko kadetske prvakinje, Šarić kadetska viceprvakinja

Lara Juriša nastavlja s osvajanjem medalja, na ovom prvenstvu naš je najuspješniji atletičar s dvije osvojene medalje! Ponovno je motka bila izuzetno napeta, a presudila je visina od 280cm koju je Lara preskočila iz prvog, a njezina konkurentica iz drugog pokušaja. Dalje nije išlo, ali nakon zlatne medalje i naslova kadetske prvakinje Hrvatske, nije ni bitno. Dobar nastup na motki očito je Laru motivirao i za novi nastup, a on je uslijedio na skoku u dalj. Lara je skočila 5.08 u 4. seriji i tako osvojila medalju drugačijeg, brončanog sjaja!

 

Uz nju je dvostruki nastup imala i Lara Jednačak, na dalju je skočila 4.55 i osvojila 11.mjesto, a još bolji plasman ostvarila je na motki kao šestoplasirana (240cm). Uz njih su na dalju još nastupale tri naše kadetkinje. Rafaela Ivanović bila je desetoplasirana zahvaljujući skoku dužine 4.69. Nastupale su još i Tea Seletković (23.mjesto - 4.31) i Ema Glas (26.mjesto - 4.17).

 

Antonela Popko nova je kadetska prvakinja Hrvatske u bacanju kugle (3kg) ! Najbolji hitac iznosio je 11.96, a on je ostvaren u prvoj seriji. Zanimljivo je kako je naslov "preuzela" od naše Ane Šarić koja je ove godine osvojila 2.mjesto s prebačenih 11.87, također hitac iz prve serije. Sve ostaje u obitelji. Vratimo se malo na prošlu godinu i kadetsko natjecanje, tada je Ana bila prvakinja s 11.44 dok je Popko bila petoplasirana s 9.61. Ani ostaje prilika i iduće godine za ponovno osvajanje naslova. No nisu samo njih dvije odlično nastupale danas, Anamarija Bonić bila je četvrtoplasirana s 11.60, bez medalje je ostala tek u zadnjoj seriji... Blizu nje s 11.53 na 5.mjestu nalazi se Laura Štefanac. Sve naše bacačice poput bacača nalaze se u samom vrhu poretka, sjajno!

 

Na 60m u B finale se kvalificirala Iva Žugaj s istrčanih 8.43, a u B finalu se popravila za još pet stotinki i osvojila 3.mjesto! U rezultatima je zanimljivo  za vidjeti 16.mjesto, tamo se nalazi naša Iva Šakić s 8.54, ali i još dvije natjecateljice. Nakon nje slijedi za samo stotinku sporija Dora Filipović na 19.mjestu dok je Karla Anić u cilj ušla s 8.79 i sveukupno osvojila 26.mjesto.

 

Sindičić najbolji na visu, Bulaji srebro, Jednačak brončani

Ivan Sindičić novi je kadetski prvak Hrvatske na skoku u vis! Nije Ivanu ovo prva medalja na ovoj disciplini, prošle godine (mjesec Srpanj) je u konkurenciji mlađih kadeta u sezoni na otvorenom osvojio brončanu medalju s preskočenih 150cm. Očito je Ivana starija konkurencija još više motivirala jer je danas pokazao kako može još više! Skočio je čak 166cm, a po svemu viđenom posjeduje potencijal za još bolje rezultate jer pokušaji na 169cm nisu bili loši, daleko od toga. Kasnije je Ivan nastupio i na dalju, tamo je bio šestoplasirani s 5.47. Osim njega, Luka Kušina je na visu bio 9. u ovoj disciplini, a kasnije je nastupio i na dalju, tamo je bio puno, puno bliži medalji (opširnije u idućim redovima). Pamtimo i nastup Ante Zuanovića, njegovih 150cm donijelo mu je 11.mjesto.

 

Luka Bulaja također je pokazao kako može osvajati medalje i u ovoj konkurenciji nakon razdoblja dominacije u mlađim kadetima na kugli. Danas je bacio 13.27 i osvojio srebrnu medalju! Blizu medalje ostao je debitant Ermin Hasanović, njegovih 12.88 bili su vrijedni 4.mjesta. Kroz iskustvo nastupa doći će i medalje. Dobro je bacao i Arijan Islami, osvojio je 6.mjesto s bačenih 12.60.

 

Karlo Jednačak danas je nastupao u dvije discipline, 60m s preponama i skok u dalj. Uspješniji je bio u prvoj disciplini gdje je u konačnici osvojio i medalju! Prvo je u (najbržoj) kvalifikacijskoj skupini osvojio 3.mjesto s istrčanih 9.85, a još brži bio je u finalu (9.77) nakon čega je bronca zasjala oko njegovog vrata! Na dalju je osvojio 8.mjesto, najbolji današnji skok je 5.26.

 

Na 60m naš najbrži pojedinac bio je Jakob Franjo Kulić, trčao je 7.65, a to je rezultat koji je danas bio 4. sveukupno najbrži rezultat i to je značilo prolazak u A finale! Nažalost u njemu je presudilo neiskustvo našeg Jakoba koji je radi preranog starta "zaradio" diskvalifikaciju i tako propustio priliku boriti se za medalju. No sve je to dobra škola za buduće nastupe i ne sumnjamo kako je Jakob izvukao dobru pouku iz ovoga. Sigurno će biti još finala za njega, talent bespredmetno posjeduje. Trčalo se i B finale, u njemu je nastupio Luka Buljan i u cilj ušao kao drugoplasirani s 7.92, vrijeme je to još brže nego kvalifikacijskih 8.07. Nastupio je i mlađekadetski prvak u ovoj disciplini, naš Bruno Penezić. Sveukupno je bio 13., četiri stotinke nedostajale su za B finale. Šteta, ali Bruno je još ovu i sljedeće dvije sezone kadet, puno još vremena ima za njega. Osim njih, nastupili su Tomislav Matovina (8.48 - 19.mjesto) i mlađi kadet Lovro Vlahović (8.49 - 20. mjesto).

 

Najbliži medalji od naših na dalju bio je Luka Kušina, skočio je 5.59 i natjecanje završio kao četvrtoplasirani. Za poziciju više trebalo je skočiti 12cm više. Šteta za medalju, ali prilika će još biti. Već prije smo spomenuli nastupe Ivana Sindičića i Karla Jednačka, a ne zaboravljamo ni Luku Jelenića (4.53 - 14.mjesto) i Brunu Penezića (4.23 - 17.mjesto).

 

Uistinu lijepa subota je iza nas, osim Petre Gamilec za još dobrih vijesti na sjajan način pobrinuli su se naši kadeti i kadetkinje. Upućujemo im velike čestitke, njihovi današnji rezultati i plasmani velik su razlog za veselje i dodatni otpimizam uoči sezone na otvorenom! Bravo!

Uz nju je dvostruki nastup imala i

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana