Logo
Ispiši ovu stranicu

Kvalifikacije kadetskog Ekipnog PH u svim regijama: Kadeti u obranu naslova s vodeće pozicije, kadetkinje s 2. mjesta

Hrvatski atletski savez Foto: HAS Hrvatski atletski savez

Hrvatski atletski savez objavio je 8 finalista u konkurenciji kadeta i kadetkinja koji imaju pravo nastupa u Puli, a među njima očekivano se u obje konkurencije nalazi naš klub.

Prošlogodišnja sjajna generacija kadeta osvojila je rekordan broj bodova (68) ikada u povijesti ovog natjecanja i samim time stigla do pobjede! Kadetkinje su bile nešto slabije i završile sveukupno kao sedmoplasirane osvojivši 34,5 bodova.

Svaka godina i različite generacije pišu svoju priču, a vidjet ćemo kakva će se pisat u finalu 20. svibnja u Puli. U ovoj godini kadeti su ponovili prošlogodišnji kvalifikacijski uspjeh, a kadetkinje su slabije za samo jedan plasman.

No postoji bitna razlika u sustavu natjecanja. Kvalifikacije se računa i vrednuje samo najbolji rezultat pojedinca prema tablicama Hrvatskog atletskog saveza i broj natjecatelja nije ograničavajuć kao u finalu gdje će klubovi (uz rezerve) morati odabrati jednu osobu za disciplinu koja će nastupati, a sustav je prema principu 1. mjesto = 8 bodova, ..., 8. mjesto = 1 bod.

Sada treba potvrditi nastupe i vidjeti reakcije ostalih ekipa odnosno klubova.

U svakom slučaju, službena čestitka našim kadetima i kadetkinjama na prolasku u finale!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana