Logo
Ispiši ovu stranicu

Hrelec prvakinja Hrvatske s osobnim, Matošević rutinski pobjedila

Nova pobjeda za Nikolinu Hrelec Foto : Renato Branđolica Nova pobjeda za Nikolinu Hrelec

U Rijeci se održao prvi dan Pojedinačnog PH za seniore i seniorke. Nakon prvog dana naši atletičari osvojili su sveukupno sedam medalja.

Dvije zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu osvojile su seniorke, a dvije brončane medalje pripale su seniorima. Usporedno s prošlom godinom, osvojili smo četiri medalje više.

Hrelec i Pakšec ponovile juniorsko prvenstvo Hrvatske

Nikolina Hrelec nova je seniorska prvakinja Hrvatske s osobnim na 3000m zapreke! Vrijeme pobjednice i novi osobni rekord je 10:49,46. Pisali smo već ranije kako Nikolina nema puno iskustva u ovoj disciplini, ovo je njezina debitantska sezona, ali njezini rezultati već sada puno obećavaju i sigurno je kako će kroz više nastupa Nikolina biti još bolja. Svakako vrijedi pohvaliti odličnu reakciju nakon nešto slabijeg nastupa u Barceloni, ne reagira svatko na pravi način i nauči na svojim greškama. Ovime je Nikolina u ovoj disciplini juniorskom naslovu "pridodala" i seniorski.

Zanimljivo je kako je identičan juniorski uspjeh ponovila i Dora Pakšec. Naime, Dora je osvojila 3.mjesto na Pojedinačnom PH za juniore i juniorke u Zagrebu, a danas joj je ponovno pripala brončana medalja! Osim sjajnog plasmana postigla je i svoj novi osobni rekord, on sada iznosi 12:10,61. Također se vidi veliki napredak, u Zagrebu je u cilj ušla s 12:22,92, a ovdje je bila brža za više od 12 sekundi!

Matošević zlatna, Kirinić srebrna

Na 5000m trčala je Matea Matošević i uvjerljivo pobjedila s vremenom 16:51,92. Time je napredovala obzirom na prošlu godinu, tada je osvojila srebrno odličje, a ove godine sasvim zasluženo pripada joj naslov prvakinje Hrvatske! Matea novu šansu za zlatnu medalju ima sutra u 20h, na rasporedu je 3000m gdje brani svoje prošlogodišnje zlato. Nadamo se kako će ga obraniti i biti jednako uspješna kao i danas.

Romana Tea Kirinić ponovno je postala viceprvakinjom Hrvatske na 400m! Njezino vrijeme bilo je na razini ovosezonskih rezultata, u cilj je ušla s 57.33. Novu šansu za osvajanjem medalje Romana ima sutra na 800m. Osim nje, nastupale su Anamarija Petreš, Katarina Ivšac i Dorotea Lukačević. Na korak do medalje ostala je Anamarija, istrčala je 58.90 i osvojila 4.mjesto. Šteta što nije nastupala u najjačoj, 3. skupini, možda bi i rezultat bio još kvalitetniji. Katarini je sveukupno pripalo 7.mjesto (1:00,42) dok je Dorotea odmah iza nje s 1:01,17.

Vilić drugoplasirana na 1500m, Kosaber ponovno na razini najboljih rezultata

Na 1500m smo dobili još jednu osvajačicu medalje, a njezino ime je Sara Vilić. Pripala joj je srebrna medalja s istrčanih 4:56,83. Nakon sjajnih nastupa u triatlonu (npr. 13.mjesto na Svjetskom Kupu u Španjolskoj), Sara je postigla još jedan dobar plasman! Sutra je također predviđen njezin nastup na 3000m, tamo također ima priliku za postizanje novog uspjeha.

Lucija Kosaber, mlađejuniorska prvakinja na skoku s motkom, nastupala je upravo u toj disciplini. Ponovno je bila na razini svojih ovosezonskih rezultata preskočivši 330cm i njime je osvojila 5.mjesto. Lucija u svojoj prvoj sezoni u ovoj disciplini pruža poprilično konstantne nastupe i sigurni smo kako će upravo zahvaljujući tome na jednom od idućih natjecanja postići još bolji rezultat.

Bronce za Grdenića i Josipovića

U konkurenciji seniora za prvi dan imali smo samo dvojicu naših atletičara, ali zato su obojica osvajali brončana odličja. Prvi je medalju osvojio Goran Grdenić, a nastupao je na 1500m. U cilj je ušao sa 4:07,18. Tijekom drugog dana očekuje se njegov novi nastup, ovaj puta na nešto dužoj disciplini, 5000m. Za očekivati je kako će se Goran ponovno boriti za jednu od medalja.

Na 3000m najmlađi natjecatelj na startu bio je upravo naš Jure Josipović u svom prvom nastupu na ovom natjecanju. U konačnici smo gledali izrazito zanimljivu završnicu u finišu gdje je Jure na kraju ipak osvojio 3.mjesto s jednom od boljih utrka u svojem životu, u cilj je ušao s 8:43,82! Sutra ga očekuje ista dionica, samo sa zaprekama. U zadnje vrijeme u toj disciplini vidjeli smo njegove odlične nastupe pa zašto jedan takav ne bi vidjeli i sutra?

Čestitamo svima na osvojenim medaljama, istrčanim rezultatima i postignutim plasmanima! Ipak je ovo natjecanje sa najjačom i najkvalitetnijom konkurencijom te nije nimalo jednostavno biti u samom vrhu, a naši atletičari upravo se nalaze tamo. No sutra slijede novi izazovi, nadamo se i nove medalje, sretno!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 21.7.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana