Logo
Ispiši ovu stranicu

Balenović i Bertina kadetski doprvaci Hrvatske u dvorani, bronca za Puljko

Karla Puljko, Karlo Bertina i Marija Balenović Foto: AK Agram Karla Puljko, Karlo Bertina i Marija Balenović

Ni na petom uzastopnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske u Rijeci, ovaj puta za kadete i kadetkinje, nismo ostali bez medalja. Za to su se pobrinuli Marija Balenović i Karlo Bertina u bacanju kugle sa srebrnim medaljama i brončana Karla Puljko na 60m.

Tehničke discipline tj. bacanje kugle ovaj puta je bila disciplina s našim najjačim adutima. Marija Balenović stigla je do srebra bacivši kuglu (3kg) 12.98 što je ujedno i njezin osobni rekord! Spomenuti hitac vidjeli smo u trećoj seriji, a u ostalim serijama također je kugla letjela dalje od 12 metara, a do 13 su ovaj puta nedostajala samo 2 centimetra. Nastavi li ovako, ne sumnjamo da će i ta granica biti skoro probijena.

Uz nju su još bacale Josipa Jambrek i Vanessa Merkaš. Josipa je slijedila Mariju i značajno poboljšala svoj osobni rekord i jedino je šteta da je s 10.59 zauzela 9. mjesto i tako propustila priliku za dodatna tri pokušaja gdje bi možda bacila još dalje. Vanessa je ostvarila debi u svijetu atletike i bacanja i pamtit će ga po bačenih 8.53 i 15. mjestu. Nastavi li trenirati, prostor za kvalitetnijim rezultatima je velik i može ga ostvariti.

Karlo Bertina će tek imati po čemu pamtiti svoj povratak u Rijeku na kadetsko prvenstvo Hrvatske. Prošle godine je ostao na korak do medalje, a ove se to nije moglo dogoditi, ali žalit će zasigurno za činjenicom da je u zadnjoj seriji i zadnjem pokušaju za centimetar ostao bez zlatne medalje. No utješna nagrada, srebrna medalja, nesumnjivo je tu, a svakako moramo posebno istaknuti poboljšanje osobnog rekorda za više od 3 metra! 

Bačenih 16.56 mu nitko ne može oduzeti, a novu priliku mogao bi imati uskoro na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske. Tomislav Blekić je kao petoplasirani bacio 13.09 i također postavio svoj najbolji rezultat, a tik do njega je šestoplasirani Viktor Veić s najboljim hicem od 12.96 i tako zaokružio niz najboljih osobnih ostvarenja u ovoj disciplini.

Na 60m kod kadetkinja Karla Puljko u finalu je istrčala 8.16 i tako ciljem prošla kao trećeplasirana! U kvalifikacijama je bila brža za stotinku (nikad nije bila tako brza u ovoj disciplini), ali u ovoj dobi uvijek se može očekivati da finale nosi dodatnu tremu. Uz nju je trčala i Petra Majetić koja je u finalu bila šestoplasirana istrčavši 8.37. U kvalifikacijama je bila brža i uvjerljivija istrčavši svoje najbrže dvoransko vrijeme s 8.19 i pobjedom u kvalifikacijama s kojom se prolazilo dalje.

Netom prije na skoku u dalj također je ostvarila svoj najbolji dvoranski skok, prvi puta je preskočila 5 metara (5.01) što je ovdje vrijedilo 5. mjesta. Uz nju je skakala Marta Bošnjak (4.36 - 14. mjesto) i Marta Ivkić (3.98 - 22. mjesto). 

Poslije smo Bošnjak gledali na 60m prepone gdje je s 10.35 završila s nastupom u kvalifikacijama, ali i pokazala kako joj bolje 'leži' trčanje na većem razmaku naspram onih mlađekadetskih 55. Rijetko za još uvijek mlađu kadetkinju, ali tako je.

Marta Bošnjak

Uspješniji je bio Antonio Frančić kod kadeta gdje se s 9.63 po vremenu kvalificirao u finale, a tamo je bio još brži te na kraju zauzeo 5. mjesto istrčavši 9.44. Inače se radi o kadetu u svojoj prvoj godini staža i bit će to u budućnosti bolje. Na skoku u dalj nije bilo baš toliko dobro, tražio se u tri pokušaja i najdalje skočio do 3.42 (ali ni to nije zapravo bio skok).

No zato se bolje snašao Damjan Šoštar koji je konstantno skakao preko 5 metara i na kraju završio natjecanje sa 5.29 što je vrijedilo 8. mjesta. Poslije toga je istrčao 60m gdje je sveukupno bio 15. s 8.09. Ovdje su uz njega trčali Mihael Fitz, Luka Dubajić i Walter Smajlović.

Potonji je bio najbrži od naših, malo mu je nedostajalo i do finala. Istrčao je 7.79 i sveukupno zauzeo 9. mjesto, a samo 4 stotinke su mu nedostajale do finala. Mihael je sveukupno bio 13. i 8.03 je njegovo vrijeme. Mlađekadetski prvak Hrvatske Luka je ovdje bio 17. s 8.17.

Skok u vis donio nam je 7. mjesto Martina Matkovića (158cm) i lijep nastup Brune Košćice koji je s preskočenih 150cm ostvario i potvrdio lijep napredak (inače 9. mjesto zauzeo). 

Na visu kadetkinja najbolja je bila debitantica Daria Razum (prijašnje iskustvo nastupa jedino na školskim natjecanjima). Preskočila je 148cm i zauzela za nju vrlo dobro 5. mjesto. Malo je nedostajalo u zadnjem pokušaju na 151cm. Lea Babić ovosezonsku dvoransku sezonu također završava s najboljim nastupom, preskočila je 140cm (8. mjesto) i tako za centimetar popravila najbolji rezultat. Uz nju su još skakale Korina Brečić, Vanna Ivanjko (135cm) i Hanna Alagić (130cm).

Daria Razum i u pozadini Lea Babić

Zvonimir Topić proveo je još jednu subotu u Rijeci i sa 7.12 u vankonkurencijskoj utrci na 60m stigao do prve pojedinačne pobjede u karijeri.

Čestitamo svima na osvojenim medaljama, postignutim plasmanima i rezultatima! 

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 21.2.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana