Vijesti

Ćudljivi, ali istinski zanimljivi Londonski SP: IAAF-ova lutanja i kontroverze s Makwalom, Španović... (VIDEO)

Pala je zavjesa i na 16. izdanje Svjetskog prvenstva koje se održalo u Londonu gdje generalno gledajući nismo vidjeli rezultate u kontekstu slogana koji se promovirao ("Ready to break records") uz čast izuzecima, ali svakako je to bilo ponovno jedno vrlo zanimljivo i apsolutno kompetitivno (u tom smislu možda i najbolje do sad) natjecanje koje je ponovno ponudilo niz specifičnih situacija koje možemo samo vidjeti u našem sportu.

VIDEO SPOT: MARINO BLOUDEK - Europski juniorski prvak

Tjedan dana je prošlo od završetka 24. izdanja Europskog juniorskog prvenstva održanog u Italiji tj. Grossetu gdje je nastupilo sedmero naših članova među kojima je glavna rola pripala Marinu Bloudeku kao veličanstvenom pobjedniku discipline 800m. Neki bi rekli da su dojmovi sad polako 'slegli', ali emocije su i dalje jake kad se sjetimo cijele ove 'talijanske' priče.

Čestitka Evi Mustafić, europskoj juniorskoj doprvakinji

Hrvatska atletika danas je dočekala prvu medalju u Grossetu, i to srebrnog sjaja. Za nju se pobrinula Eva Mustafić koja je sjajno iskoristila priliku u bacanju kladiva te nakon prolaska u finale bila još uspješnija tamo sa svojim najboljim hicima u karijeri.

Ponajviše se to odnosi na konačnih 63.09 što je u jednom trenu bilo i za vodstvo, ali više nego dovoljno za spomenutu medalju. Zlatnu je osvojila Skypalova iz Češke, a brončanu Walsh iz Irske.

Čestitamo Evi, obitelji, stručnom štabu, njezinom klubu HAAK Mladost i svim zaslužnima za ovaj uspjeh!