Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDEO SPECIJAL 2: Jakopović, Grdanjski i Katalinić s pogledom u prošlost (2015.), ali i budućnost (2016.)

Teško je sve teme riječima ispričati, stoga je najbolje da se prepustite videima Foto: AK Agram (mix) Teško je sve teme riječima ispričati, stoga je najbolje da se prepustite videima

Na novom mjestu iskreno i bez zadrške Matija Jakopović, Dominik Grdanjski i Marko Katalinić komentirali su niz događaja u prošloj, 2015. godini te u nastavku se okrenuli prema onom što nas očekuje, u 2016. godini.

Ovaj put ne donosimo jedan video već više njih radi toga što bi predugo trajao jer je materijala u razgovoru bilo više nego dovoljno zahvaljujući novoj 'radnoj akciji' koju smo imali s našim atletičarima. Ovaj puta nisu bili slikovne (crteži) prirode, već pisane (tekst).

Napomenuli smo više puta tijekom videozapisa pa ćemo ovdje i u tekstu - ispričavamo se na nekim greškama i ako smo nešto ili nekog izostavili-zaboravili, snimanje je napravljeno u 'jednom dahu' bez prekida i bez zadanog teksta ili nekakvog scenarija. Poznato je kako velika većina naših video materijala ovakvih tipa se snimaju prirodno, improvizirano i spontano, i ovaj puta je to bio slučaj. Naravno, ne radi se baš o videozapisima poput famozne "Vrbovečke trilogije", ovaj puta smo imali nešto ozbiljniji pristup.

Kao i prvi put, ideja našeg specijala je jednostavna, započeti ili zaključiti jedno razdoblje u pozitivnom tonu i atmosferi.

I. dio

Uvodne riječi i pozdrav, uz početak pregleda 2015. godine: Komentari na nikad uvjerljiviju pobjedu u povijesti juniorskog Kupa Hrvatske i osvajanje 1000 bodova kao i o godini Brune Erenta uz malo 'miješanje' koji je točno rekord osvojio s obzirom da je ove godine 'srušio' više njih...

II. dio

Nastavili smo pričati o 2015. godini gdje nam je u klupskom smislu apsolutni 'highlight' naknadno ispunjena norma Mateje Matošević, a osim pohvala Filipu Svalini (klupska razina) i Amelu Tuki (međunarodna razina), zanimljiva je bila i spomenuta nova disciplina Genzebe Dibabe...

III. dio

Na početku ovog videa gdje smo još uvijek u osvrtu 2015. godine prisjetili smo se i pohvalili sada već tradicijom osvajanja ekipnih naslova u krosu, osvrnuli na najugodnije iznenađenje hrvatske atletike, Blanku Vlašić uz popratne komentare vezane uz Usaina Bolta, Sandru Perković, Dafne Schippers, a pred kraj videa izvučen je zanimljiv papirić...

IV. dio

Pričali smo o međunarodnim uspjesima nekolicine naših članova (Hrvoje Čukman, Mateo Kovačić, Bruno Penezić, Sven Cepuš, Nikola Klarić, Demir Kolarević i ostali...), divili se Ashtonu Eatonu, svjetskom desetobojcu i vratili domaćoj sceni - rekordi i na Kup natjecanjima (kadeti, juniori, seniori), ali i u pojedinačnim disciplinama kod seniora (Bruno Erent, Ivana Renić, Antonela Golobić kao seniorski rekorderi te 4x200m štafeta).

Uz to je tu još i nikad veći osvojeni broj pojedinačnih medalja na prvenstvima Hrvatske što nismo propustili spomenuti...

V. dio

S 2015. 'skočili' smo u 2016. i komentirali neka od nadolazeća pojačanja (ne sve).

VI. dio

Najkraći isječak ovog specijala je usmjeren prema cjelokupno lošoj situaciji u sportu i atletici gdje svakako uvijek ima prostora za napredak i boljitak!

VII. dio

Nakon prisjećanja na 2015. godinu, krenuli smo sa predviđanjima i prognozama na 2016. godinu te se posebno osvrnuli na novostvoreno natjecanje - Prvenstvo Hrvatske u štafetama po uzoru na Svjetsko prvenstvo u štafetama!

VIII. dio

Nastavak prognoza za Olimpijske Igre u Rio De Janeiru, malo detaljniji komentari vezani uz 'zamku' u bacanju ženskog diska (večernje kvalifikacije i jutarnje finale), hoće li Sergej Šubenkov preći u Agram, očekivanja za svjetski rekord u motku i skokove Renaud Lavillenija, ali i Dibabu gdje (s referencom na II. epizodu) se pitamo na koju distancu se točno misli.

Zadnji papirić slučajnim odabirom doveo nas je do Andreje Ivančević, također jedne povratnice u atletiku te još nekoliko kratkih osvrta pred kraj.

IX. dio

Nismo uspjeli ne osvrnuti se na 'crnilo' koje nas je uz sve dobre stvari okružilo u 2015. godini i pritom su tu postavljena neka jasna pitanja bez točnog odgovora, ali svakako su tu barem za raspravu. Također se uz to referiramo na famoznu aferu s Rusima i njihov gubitak domaćinstva

Na samom početku osvrt na evidentne kandidate za Svjetsko juniorsko prvenstvo, Dora Filipović i Arijan Islami.

X. dio

Zaključak cijelog specijala uz osvrt na natjecanja koja će se održavati u poljskom gradu čije se ime teško piše, a i izgovara uz isprike na nekoliko smetnji te na samom kraju specijalan pozdrav do iduće prilike!

Puno sreće i uspjeha želimo svima u aktualnoj godini!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana